Werkgroep

Sonja
Hauspie

Ik stond mee aan de wieg van Solfer & Salpeter. Nu neem ik nog altijd een groot deel van de coördinatie op me. Al heel mijn leven ben ik gefascineerd door verhalen. Persoonlijk hou ik vooral van de pure essentie: ‘gewoon’ een mooi verhaal dat goed verteld wordt.

Marcel Vandemaele

Na de theaterwandelingen werd ik er vaste verteller bij Solfer & Salpeter. Het organiseren van onze activiteiten en samen zoeken naar prachtige verhalen is een zeer leuke ervaring. We wijzen elkaar op plus‐ en minpunten om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Met vriendschap en creativiteit als fundamenten van Solfer & Salpeter vormen we een ijzersterke groep.

Philippe
Baert

10 jaar geleden betrad ik voor het eerst het ‘Solfer-podium’. Een verhaal brengen was voordien onbekend terrein voor mij. Samen in een kleine groep op zoek gaan naar nieuwe verhalen is ontzettend boeiend. Vertellen in een kleine, huiselijke sfeer en het publiek voelen geeft me veel voldoening.

Karin Vandenabeele

Al sinds de oprichting van Solfer & Salpeter in 1993 ben ik verteller en maak ik deel uit van de werkgroep. Solfer & Salpeter is uniek en leeft dankzij tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om onze activiteiten steeds tot een hoger niveau te tillen. Deel uitmaken van zo’n enthousiaste groep geeft grote voldoening.

Karina
Verhelle

Sinds de theaterwandelingen ben ik aangesloten bij Solfer & Salpeter. Toneel en vertellen liggen mij heel nauw aan het hart. Samen met leuke medevertellers je ding kunnen doen, zorgt ervoor dat ik mij erg op mijn gemak voel. Doe hierbij een gezonde portie stress en een publiek, en mijn geluk kan niet meer op.

Bart
Vermeulen

Sinds het ontstaan van Solfer & Salpeter ben ik één van de vaste vertellers. Vertellen betekent voor mij een publiek kunnen boeien en beroeren. De kracht van verhalen, gecombineerd met een minimaal decor, bijhorende muziek, hapjes en drankjes resulteren in een sterke en afwisselende formule. De sterke band van de groep draagt alleen maar bij aan de samenwerking en het eindresultaat.

Lies
Bouckaert

Aangezien mijn ouders, Karin en Bernard, al van bij het prille begin aangesloten zijn bij Solfer & Salpeter, speelde ik vanaf 4‐jarige leeftijd mee in de theaterwandelingen. Daarna stroomde ik als jonge fluitiste door naar de ‘houseband’ van Solfer & Salpeter. Sedert 4 jaar neem ik samen met Marijn de muzikale leiding voor mijn rekening. We zijn een hechte groep die een fantastisch resultaat tracht neer te zetten.

Bernard
Bouckaert

Sinds de vertelwandelingen in 2003 ben ik actief bij Solfer & Salpeter. Mijn engagement gaat hoofdzakelijk uit naar decor, licht en geluid. Een mooi verhaal krijgt een extra dimensie in een sober, maar sfeervol uitgelicht decor dat ons publiek meteen in een passend sfeertje dompelt. De sfeer en de vele plezante momenten maken het de moeite waard om erbij te zijn.

Marijn
Dewulf

Dankzij mijn passie voor muziek kwam ik bij Solfer & Salpeter terecht. In 2003 speelde ik voor het eerst mee als muzikant in de theaterwandelingen. Zoveel jaren later ben ik nog steeds vaste muzikant en neem ik samen met Lies de muzikale leiding op mij. Solfer & Salpeter ligt me nauw aan het hart omdat het een hechte vriendengroep is die telkens opnieuw creatief nadenkt over een mooi en vernieuwend aanbod in de cultuur.

Christine
Forrez

Ik ben begonnen als figurant tijdens de theaterwandelingen van Solfer & Salpeter die begin 2000 georganiseerd werden. Toen de vereniging overschakelde op vertelavonden als nieuwe formule stroomde ik bijna vanzelf door naar de cateringploeg. Sedert vier jaar ben ik samen met Rita de verantwoordelijke voor alle hapjes en drankjes die geserveerd worden.

Rita
Zwaenepoel

Samen met Christine Forrez neem ik de verantwoordelijkheid voor de catering voor mijn rekening. Mijn liefde voor lekkere hapjes en drankjes vertaalt zich in het zoeken naar toffe en verrassende recepten die bij de verhalen passen. Ik ben dankbaar om bij de groep van Solfer & Salpeter te behoren. Het doet enorm deugd om met iedereen samen te werken. Samen vormen we een sterk team.

Frans Vandenabeele

Ik maak al vele jaren deel uit van de werkgroep van Solfer & Salpeter. Mijn hoofdtaak is penningmeester. Ik hou alle financiën in de gaten zodat we comfortabel alle activiteiten kunnen blijven organiseren. Het is een erg aangename groep om mee samen te werken. Door onze creativiteit en gedrevenheid slagen we er steeds in om gevarieerde en verfrissende verhalen te brengen.